You are currently viewing Klizni prozori: Sve što trebate znati

Klizni prozori: Sve što trebate znati

Klizni prozori su moderan način da u svoj dom unesete dovoljno svjetlosti i da i s vanjske ali i sa unutarnje strane vašeg doma pridonesete estetskom ugođaju. Donose moderan i prostran ugođaj u bilo koju vrstu enterijera i odlični su za sve vremenske uvjete. Tokom lijepog vremena prozori se mogu lako i jednostavno otvoriti pomoću kliznog sistema.

Klizni prozori

Klizni prozor sa skladišno – kliznim sistemom

Klizni prozori sa skladišno-kliznim sistemom dostupni su s dva do četiri elementa. Ovaj klizni prozorski sistem idealan je za manje ugradnje i pregradnje. Odlikuje se izvrsnom vodonepropusnošću, odličnom toplinskom i zvučnom izolacijom te jednostavnim korištenjem.

Klizni prozor s tehnologijom podizno – kliznih vrata

Klizni prozori s čak četiri elementa krila imaju mogućnost jednostavnog pomicanja i time omogućuju prekrasan panoramski pogled. Odlične vrijednosti toplinske izolacije povećavaju energetsku učinkovitost, a motorizirane verzije daljinskog upravljača olakšavaju rukovanje kliznim prozorima. 

Klizni prozori

Što je zapravo “klizni prozor”?

Klizni prozor je prozor koji se otvara vodoravnim klizanjem duž gornje i donje vodilice u okviru prozora. Donekle je sličan dvokrilnom prozoru. Klizni prozori dostupni su u nekoliko različitih konfiguracija koje možete izabrati, ovisno o tome što bi bilo najbolje za vaš dom. Ovi prozori pružaju više nesmetanog pogleda na vašu okolinu, što ih čini odličnim izborom za domove koji imaju prostrane krajolike.

Također su jednostavni za rukovanje jer se lako otvaraju samo pritiskom prsta. To znači da su također dobar izbor za područja gdje prozor nije lako dostupan ili gdje je prostor ograničen.

Klizni prozor s preklopno – kliznim sistemom

Ovaj sistem kliznih prozora može biti u potpunosti otvoren, bez fiksnih krilo prozora ili nosača koji ometaju pogled i izlaz prema van. Pojedini elementi vrata preklapaju se u obliku harmonike i guraju u stranu, a posebne ploče za zaključavanje omogućuju otvaranje pojedinačnih krila i preklopno-kliznih vrata koja se pričvršćuju pri svakom djelomičnom otvoru.

Klizni prozori

Neometan pogled

Ova vrsta prozora nudi prekrasan pogled na prirodu, što je jedna od njegovih najfinijih karakteristika.

Funkcionalnost

Zbog njihovog osnovnog dizajna, oni su poprilično lakši za rukovanje, a otvaraju se i zatvaraju duž vodilice. Stoga nećete imati problema kao što je slučaj s običnim prozorima koji se nekada ne mogu otvoriti do kraja jer im može zasmetati zid, ili nešto od namještaja.

Želite li saznati nešto i o Inoutic PVC kliznim stijenama? Pogledajte tekst OVDJE.