You are currently viewing Odlike prozorskog sistema Elegant

Odlike prozorskog sistema Elegant

Izrađen od ekološkog materijala Eco Power Core koji se može reciklirati, prozorski sistem profila ELEGANT odlikuje se izvrsnim karakteristikama te predstavlja ekološki prihvatljivo rješenje koje nudi vrhunsku izolaciju.

Odlike

Naime, zahvaljujući potpuno novom izgledu ELEGANT će vas i vuzelno 100% impresionirati – i to uz izvrsnu UF vrijednost toplotne izolacije od čak 0,93 W/m2K. S dubinom ugradnje od tek 76 mm sistem je dorastao svim zahtjevima, kako kod novogradnje tako i kod renoviranja.Tako elegant definira budućnost prozora.

Prozorski sistem ELEGANT vašem domu pruža stilski, elegantan i moderan
dojam. Sistem također impresionira svojim karakteristikama u svakom smislu. ELEGANT ispunjava maksimalne zahtjeve u pogledu toplotne zaštite i standarda za pasivne kuće.

Elegant

Otpornost PVC-a na utjecaje okoliša poput propadanja s vremenom također se odlikuje posebno dobrim kvalitetama. Kada su ekološki aspekti u pitanju poput potrebe za primarnom energijom, mogućnosti recikliranja i održivosti, PVC prozor također prednjači.

Staklo

Standardna dvostruka stakla 4+16+4 niskog argona, uz mogućnost ugradnje druge kombinacije dvostrukog staklo prema svojim potrebama,
maksimalne debljine do 36 mm.

Aluminijum

Najučinkovitija i trajna zaštita kojom je ojačana konstrukcija i trajnost PVC profila. Aluminijum je zaštićen eloksiranjem i premazom u prahu.

Elegant NL 71

Elegantan način kombiniranja arhitekture i moderne tehnologije. Sistem NL 71 savršeno je prilagođen arhitekturi nizozemskih građevinskih fasada i oduševljava svojim uskim profilom. Polu-uvučeno krilo naglašava klasičan
izgled, a 40 dostupnih nijansi dodatno pružaju bogate mogućnosti dizajna.

Elegant

Za odličnu toplotnu izolaciju zaslužan je sistem s 5 komora koji doprinosi smanjenju potrošnje energije te troškova grijanja. Za NL sustav također postoje odgovarajuća ulazna vrata, tako da nećete imati samo harmonična i lijep ulaz, nego i najvišu razinu sigurnosti.

Posjetite našu web stranicu.