You are currently viewing Po čemu se ALU stolarija razlikuje od drugih vrsta prozora

Po čemu se ALU stolarija razlikuje od drugih vrsta prozora

Ako želite preoblikovati prozore ili razmišljate o dodavanju velikih staklenih ploča u svoju ured, različiti izbori dostupni na tržištu mogu otežati odabir odgovarajućeg materijala. Međutim, ono što olakšava je to što znate da ALU stolarija nije samo izdržljiva, već je i jeftinija i ne zahtijeva održavanje. Danas se naširoko koriste zbog svog elegantnog, suvremenog stila, ALU prozori savršeno se uklapaju u moderni dom. No prije donošenja odluke, u nastavku je usporedba po kojoj se aluminijska stolarija razlikuje od ostalih vrsta prozora.

alu stolarija

Razlika između aluminija i drugih materijala:

Evo nekoliko ključnih razlika koje ima ALU stolarija u odnosu na druge materijale:

  1. Aluminij vs Drvo: Većina starih kuća možda još uvijek ima osjetljive drvene okvire prozora koji su estetski privlačni, ali se ne podudaraju s prozorskim okvirima obloženim aluminijumom po pitanju čvrstoće, izdržljivosti, održavanja i cijene. Budući da vremenske promjene utječu na drvo, ova vrsta prozorskih stakala vjerojatno će se oštetiti iskrivljenjem, skupljanjem ili proširenjem. Osim toga, drvo zahtijeva više održavanja od aluminija i skuplje je. Iako možete pronaći ograničenu raznolikost drvenih okvira, prozorski okviri obloženi aluminijumom dolaze u velikom broju boja, stilova i završnih obrada.
  2. Aluminij vs vinil: Jedna od ključnih razlika između aluminijskih i vinilnih okvira je u tome što su potonji deblji i mogu se koristiti za stvaranje glatke teksture umjetnog drveta koja izgleda realnije od aluminija. U međuvremenu, kvalitetni aluminij često je premazan emajlom kako bi se dobio elegantan izgled koji dobro funkcionira na suvremenom dizajnu. Dok su aluminijski i vinilni okviri izdržljivi i otporni na udarce (što je važno za kuće koje često doživljavaju uragane), vinilni prozori otporni na udarce su skuplji.
  3. Aluminij vs Stakloplastika: Budući da je aluminij dugo na tržištu, aluminijski okviri su lako dostupni u različitim dizajnerskim opcijama u usporedbi s okvirima od stakloplastike koji su još uvijek novi na tržištu. Iako je stakloplastika energetski učinkovitija, aluminijski prozori dolaze s izoliranim staklom, odstojnicima s toplim rubovima i više staklenih stakala koji osiguravaju dobru izolaciju.

Prednosti ALU prozorskih okvira koje ima ALU stolarija

  • Čvrstoća: Aluminij je mnogo jači materijal u odnosu na vinil, drvo i stakloplastiku. Zbog svoje fleksibilnosti, aluminij se može oblikovati u različitim izvedbama bez ugrožavanja njegovih mehaničkih svojstava.
  • Održivost: Budući da se aluminij može reciklirati više puta bez gubitka svojstava, jedan je od najodrživijih materijala. U stvari, većina aluminijumskih prozorskih okvira izrađena je od recikliranog aluminijuma.
  • Trajnost: U usporedbi s materijalima poput vinila koji se šire i skupljaju s promjenom okoline, aluminij može izdržati vremenske promjene i može trajati godinama uz minimalno održavanje. Za razliku od drveta koje je osjetljivo na gljivične infekcije i truljenje, aluminij ne korodira lako. Aluminijski okviri mogu trajati do 40 do 50 godina.
ALU KLIZNE STIJENE
alu stolarija

Odabir aluminijske prozorske stolarije

  • Idi na Slim Sightlines: Sightlines su vidljivi dijelovi prozorskog okvira koji drže staklo zajedno. Tanke i ujednačene vizure pružaju elegantan završetak.
  • Završna obrada premazana prahom: Aluminijumski prozori sa bojom premazanom prahom pružaju najbolju završnu obradu. Također je nisko održavanje i vodootporno.
  • Kvalitet aluminijuma: Aluminijumski prozori dobre kvalitete pružaju glatku i konzistentnu završnu obradu. Odaberite prozor koji je napravljen od osnovnih gredica umjesto ostataka.

Održavanje ALU stolarije

Iako se aluminijska prozorska stolarija lako održava, sklona je stvaranju ekoloških naslaga, posebno u područjima uz plažu, pa je treba čistiti svaka tri mjeseca. Proces čišćenja možete započeti brisanjem stolarije vlažnom krpom. Ovo osigurava uklanjanje prašine i ostataka bez nanošenja ogrebotina.

Zatim upotrijebite blagi deterdžent i meku četku da očistite sve naslage i na kraju ih operite svježom vodom. Preporučljivo je ne koristiti hemijska otapala. Da biste popravili mrlje i ogrebotine, upotrijebite komplet za popravak koji je dostupan kod dobavljača aluminijske prozorske stolarije.

E Plast nudi veliki izbor ALU stolarije po najpovoljnijim cijenama, prateći moderne standarde i poštujući rokove.