Prozori pasivne kuće

Prozori za pasivne kuće nisu tipovi prozora u pravom smislu. Izraz prozor pasivne kuće odnosi se na toplinska izolacijska svojstva prozora. Prozor po standardu pasivne kuće ima posebno visoku toplinsku izolaciju. Koeficijent prijenosa topline Uw mora biti manji ili jedak Europskoj normi 0,8 w/m2K. Svaki prozor koji ima manju ili istuUw vrijednost 0,8 W/m2K je pasivan prozor i prema aktualnom Pravilniku o uštedi energije 2014. namijenjen je i za korištenje u pasivnim kućama i odgovara i Kfw programu.

Svestranost prozora pasivne kuće

Prozori za pasivne kuće nisu ograničeni na korištenje u pasivnim kućama. Standardni prozori pasivne kuće mogu se koristiti i kod renoviranja starih zgrada i za svaku novogradnju. Prozori za pasivne kuće povećavaju udobnost stanovanja i značajno smanjuju troškove grijanja!

Deceuninckovi prozori sa standardom pasivne kuće dostupni su u svim bojama i obloženi aluminijem. S našim online konfiguratorom boja i prozora možete isprobati koji prozori za pasivne kuće i fasada najbolje odgovaraju Vašem domu. Jednostavno isprobajte!

Prednost prozora pasivne kuće

  • Visoka razina udobnosti – u blizini prozora nema protoka hladnog zraka
  • Nema propuha zbog različitih temperaturnih stratifikacija u području prozora.
  • Unutarnja površinska temperatura pasivnog prozora kuće ne pada niže od 17°C, čak ni zimi.
  • Zbog vrlo dobrih izolacijskih svojstava, radijatori u području prozora više nisu potrebni. To Vam daje dodatnu slobodu u mogućnostima oblikovanja i opremanja Vašeg doma.
  • Zbog svoje visoke energetske učinkovitosti, vrlo mali dodatni troškovi za prozor pasivne kuće isplatit će se nakon kratkog vremena.

    Troškovi grijanja i CO2 uštede na primjeru sustava Eforte
    Picture-3_with-translation.png

Prozori pasivne kuće / Tehnologija koja impresionira!

Standard pasivne kuće s deceuninckovim profilima prozora

Deceuninckovi sustavi profila idealno su prilagođeni standardu pasivne kuće zbog svoje inovativne tehnologije okvira i visoke kvalitete.

Posebice uz premium sustav Eforte i izvanredan okvir U-vrijednosti, standardi pasivne kuće mogu biti vrlo ekonomični. Eforte je jedini konstrukcijski sustav s uobičajenim armiranim čelikom i bez dodatnih izolacijskih mjera koji je, prema novoj odredbi (WA-15/2), certificiran kao pasivna kuća od ift-Rosenheima. Time Eforte postavlja nove standarde na tržištu za prozore pasivnih kuća.

Ako imate dodatnih pitanja vezanih uz prozor pasivne kuće, Deceuninckovi partneri rado će Vam odgovoriti na njih.