You are currently viewing Zašto biste trebali odabrati aluminijsku stolariju?

Zašto biste trebali odabrati aluminijsku stolariju?

Želite promjeniti stolariju i pitate se zašto biste trebali odabrati aluminijsku stolariju pored svih drugih? Prvo što bi trebalo naglasiti jeste kvalitet, pa je tako aluminijska stolarija jedna od kvalitetnijih solucija, ako ne i najkvalitetniji odabir. Ukoliko želite svoj novac uložiti u aluminijsku stolariju ali ipak želite saznati još neke njene prednosti, sigurni smo da ćemo vam ovim tekstom olakšati odabir.

odabrati aluminijsku stolariju

Neke od prednosti aluminijske stolarije u kraćim crtama:

  • Štiti od vlage i prodiranja vode u prostorije,
  • Veliki spektar RAL boja
  • Odlična termoizolacija,
  • Sigurna zaštita od gubljenja toplotne energije,
  • Dvoslojna termopan stakla između kojih se nalazi inertni gas što takođe sprečava magljenje prozora,
  • Odlična zvučna izolacija,
  • Zaštita od UV zračenja,
  • Ekološki prihvatljiva,
  • Savremen dizajn,
  • Odličan omjer cijene i kvaliteta.

Karakteristike ALU stolarije

Kada je u pitanju cijena, što je interesovanje svih koji žele kupiti novu stolariju, trebali biste znati da taj iznos varira. U odnosu na veličinu prozora i vrata, na količinu koju biste kupili kao i na popuste koje biste mogli dobiti. Generalno, aluminijska stolarija je nešto malo skuplja od svih drugih, ali je omjer cijene i kvalitete bitan – a omjer je iznenađujuće dobar.

Dakle, kada se radi o aluminijskoj stolariji, u pitanju je konstrukcijski materijal od kojeg se izrađuju prozori i vrata većih ili manjih dimenzija, te roletne, komarnici itd.

Obično se izrađuje u sivoj boji, ali i u drugim bojama što ovisi o RAL kartama. Ugrađuje se u prvobitnoj formi a potom se dodatno premazuje zaštitnim slojevima.

odabrati aluminijsku stolariju

Ključne prednosti ALU stolarije

Kada pitate stručnjake o glavnim karakteristikama, odnosno prednostima koje nudi aluminijska stolarija u poređenju s drugima, posebno će naglasiti otpornost i izdržljivost na sve vremenske prilike i moguća oštećenja.

Kada je u pitanju estetski dio, ALU stolarija je posebno dizajnirana i veoma je elegantnog izgleda jer je mnogo tanja od drugih vrsta stolarije. Također, možete birati oblike i veličine, te odabrati boju po želji.

ALU stolarija osigurava odličnu zvučnu izolaciju, a također spada u najsigurniju stolariju kada je u pitanju rizik od provalnika.

Toplinska izolacija zanima sve kupce, pa se pitate kakva je situacija u vezi s tom temom? Toplinska izolacija je nekada bila minus kada je ALU stolarija u pitanju. Sada to više nije slučaj, i ALU proizvođači garantuju odličnu toplinsku izolaciju ali i zaštitu od previše visokih temperatura.

Ekološki prihvatljiva stolarija

ALU stolarija je 100% ekološki prihvatljiva i reciklirajući je materijal a pri proizvodnji aluminijske stolarije se ne eksploatiraju šumska bogatstva te smanjuje uticaj građevinske industrije na okolinu i čistu priodu.

Kako se dijeli ALU stolarija?

Aluminijska stolarija se dijeli na tople i hladne profile. Hladni profil je karakteriziran manjkom prekinutog toplinskog mosta. Aluminijski profili sa prekinutim toplinskim mostom su odlični izolatori topline te se preporučuju za vanjsku stolariju.

odabrati aluminijsku stolariju

Odličan omjer kvalitete i cijene

Kada želite mjenjati stolariju, možda ćete prvenstveno htjeti odabrati stolariju prema cijeni a kvalitet ćete ostaviti tek nakon toga. Međutim, to je pogrešno. Birajte prvo kvalitet, jer mjenjanje stolarije nije nešto što ćete mjenjati svaki dan, mjeseci pa čak ni svaku godinu. Stolarija je dugogodišnja investicija u koju biste trebali uložiti svoj novac mudro.

ALU stolarija je kvalitetna stolarija kojoj je omjer cijene naspram kvaliteta idealan. ALU stolarija nudi dugogodišnji kvalitet, trajnost i predivan estetski izgled koji se lako održava. Samim tim ćete dugi niz godina imati blistavu stolariju koja idealno služi svojoj svrsi, te ćete izbjeći gubitak novca kada je u pitanju popravka, uklanjanje oštećenja i sl.

Kontaktirajte nas!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća javite nam se:
Telefon: +38735 330 313
Email: info@eplast.ba
Website: https://eplast.ba/