You are currently viewing PVC profil Inoutic Eforte sa ALU oblogom

PVC profil Inoutic Eforte sa ALU oblogom

Aluminijumski poklopac Inoutic Eforte prozorskog profila daje pravi aluminijumski izgled sa spojenim uglovima bez žrtvovanja prednosti PVC prozora koji štede energiju. Aluminijumski poklopac može biti dizajniran u gotovo svim bojama prema vašim potrebama.

Odlike PVC profila Inoutic eforte

Inovativne dekor folije aluminijumskog izgleda mogu se koristiti kao alternativa. U kombinaciji s prozorskim profilima u boji antracita, vaši PVC prozori izgledaju privlačno slični aluminijskim prozorima i skladno se uklapaju u cjelokupni arhitektonski izgled vašeg posjeda.

Inoutic Eforte

Staklo

Standardna trostruka stakla 4+16+4+16+4 niskog argona, uz mogućnost ugradnje druge kombinacije trostrukog stakla prema svojim potrebama, maksimalne debljine do 56 mm.

Aluminijum

Najučinkovitija i trajna zaštita kojom je ojačana konstrukcija i trajnost PVC profila. Aluminijum je zaštićen eloksiranjem i premazom u prahu.

Dihtung

Koriste se trostruke dihtung gumice, izrađene od EPDM materijala, koje imaju dobru otpornost na temperaturne razlike i otporne su na akrilne
premaze.

Inoutic Eforte

Moderan dizajn

Ravan, offsetni dizajn s spoljnjim profilima u međusobnom položaju za maksimalno svjetlo i veće solarne dobitke.

Izolacija

Sistem prozorskih profila Eforte posebno je usmjeren na modernu toplotnu izolaciju, jer je ona jedan od najvećih izazova našeg vremena. Pri dubini profila od 84 mm sistem Eforte s tradicionalnom čeličnom armaturom i bez dodatnih izolacijskih mjera postiže odlične vrijednosti koje nadmašuju standard pasivne kuće.

Optimalnu Uf vrijednost od 0,95 W / m²K. Trenutni zahtjevi Pravilnika o štednji energije i vrijednosti za KfW subvencije lako se mogu ispuniti. Standard pasivne kuće (Uw ≤ 0,8 W / m²K) takođe se može primjeniti izuzetno isplativo sa normalnim trostrukim ostakljenjem.

Prozor za uštedu energije Eforte bio je jedini sistem s konvencionalnom čeličnom armaturom i bez dodatnih mjera izolacije koji je međunarodno poznati institut za tehnologiju prozora certificirao kao pogodan za pasivne kuće.

Posjetite našu web stranicu.