You are currently viewing Zašto izabrati PVC stolariju?

Zašto izabrati PVC stolariju?

Neplastificirani polivinilklorid, uPVC, polimer je koji postoji od davnina. Među najizvrsnijim proizvodima proizvedenim od ovog spoja su uPVC prozori i vrata. Ovaj će članak posebno raspravljati o prednostima uPVC profila za vrata i prozore u uštedi troškova. Pročitajte dalje kako biste otkrili zašto bi oni mogli biti vaš najbolji izbor.

Trajnost

Shvaćate da će trajni proizvod uvelike uštedjeti vaš novac jer nećete trebati više puta kupovati isti proizvod. Jedna od najistaknutijih karakteristika uPVC profila vrata i prozora je njihova snaga i čvrstoća. Neki proizvođači nedavno su predložili da nakon što instalirate i pravilno održavate ove proizvode, oni mogu trajati desetljećima bez nedostataka.

Zašto izabrati PVC stolariju

Ušteda energije

PVC vrata i prozori mogu vam pomoći smanjiti vaš energetski budžet. Prozori PVC prozora imaju vrlo visoka izolacijska svojstva (posebno ona dvostruko ostakljena).

Dvostruko ostakljenje pruža vakuum između prozorskih stakala koji sprečava napuštanje skupe toplote i toplog vazduha iz vaše kuće, istovremeno sprečavajući ulazak propuha i hladnog vazduha. Ova funkcija ima općeniti učinak uštede energije.

Traže malo održavanje

Za razliku od tradicionalnih drvenih prozora i vrata, uPVC vrata i prozori često zahtijevaju vrlo malo pažnje. Možete ih očistiti samo deterdžentom i vodom. Opet, brave trebaju samo povremeno podmazivanje. Oni su takođe vodootporni što znači da s vremenom ne mogu zahrđati ili istrunuti poput drvenih prozora i vrata.

Jeftinije u usporedbi s proizvodima sličnih performansi.

PVC prozori i vrata su relativno jeftiniji u odnosu na drvena ili aluminijumska vrata i prozore sličnih performansi. Konkretno, slični aluminijumski proizvodi skuplji su za 30 posto, dok slični drveni proizvodi koštaju 25-30 posto više od PVC vrata i prozora.

Zašto izabrati PVC stolariju

Jasno je da, s obzirom na efikasnost PVC vrata i prozora, oni nailaze na uštedu troškova.

Sigurnost

Iako sigurnost nije prva stvar koju većina ljudi uzima u obzir pri odabiru prozora i vrata, činjenica je da odabir vrata i prozora koji će osigurati vaš dom može vam uštedjeti mnogo novca.

PVC vrata i prozori imaju čelične jezgre koje nije lako razbiti. U kombinaciji s visokokvalitetnim bravama, najbolji su način da uljezi spriječe pristup vašem domu. Ne želite lopove izgubiti u svojoj kući, zar ne?

Često proizvođači PVC profila za vrata i prozore nude dvadesetpetogodišnju garanciju na ove proizvode. Ovo je još jedan način na koji ovi prozori i vrata mogu biti isplativi.

Da rezimiramo ovo, također je važno napomenuti da PVC prozori i vrata dodaju vrijednost vašem domu. Dakle, u slučaju da ste odlučili prodati kuću, ona bi vjerojatno imala veću vrijednost kod PVC vrata i prozora nego kod drvenih. Opet, trebali biste znati da se ovi proizvodi mogu reciklirati. To su takođe među prednostima uštede troškova PVC vrata i prozora.

Ovo se neki od razloga zašto izabrati PVC stolariju. Posjetite našu web stranicu.