You are currently viewing Zašto odabrati aluminijsku stolariju?

Zašto odabrati aluminijsku stolariju?

U ovom članku ćemo dati odgovor na pitanje: Zašto odabrati aluminijsku stolariju?

Aluminijski prozori su oduvijek bili popularan izbor za komercijalne projekte, ali sada je aluminij postao izbor za arhitekte i kućevlasnike koji dizajniraju prozorske okvire u novim kućama ili renoviranju. Sa svojim tankim vidnim linijama, više opcija boja i minimalnim održavanjem, aluminijumski okviri su prešli dug put od 1980-ih.

Poslednjih godina aluminijumski prozori su napredovali u pogledu dizajna i energetske efikasnosti, tako da su sada u istom polju sa PVC-om. Oni ne samo da su jednaki efikasnosti PVC-a, već nude i fleksibilnost u dizajnu. Preveliki prozori ili prozori neobičnog oblika su na dohvat ruke vlasnicima kuća koji žele stvoriti impresivne karakteristike pomoću ostakljenja.

ALU KLIZNE STIJENE

Tanki okviri

Aluminij je nevjerovatno jak i čvrst materijal, što znači da glomazni okviri nisu potrebni za pružanje potpore. Zbog toga se veliki otvori mogu popuniti manjim brojem okna, što vam omogućava da maksimalno povećate površinu stakla i povećate pogled.

alu stolarija

Pouzdani i izdržljivi

Aluminij je vrlo stabilan materijal sa minimalnim širenjem i skupljanjem, uz promjene temperature. Ovo čini aluminijum idealnim izborom za klizna vrata i dvosklopiva vrata, gde PVC i drvo imaju tendenciju da se savijaju i uvijaju, što otežava otvaranje i zatvaranje vrata.

Nisko održavanje

Moderne završne obrade su toliko robusne da zahtijevaju minimalno održavanje i nikada neće trebati ponovno farbanje. Neće rđati, trunuti ili savijati se i nevjerovatno su jaki i stabilni. Oni će izdržati test vremena, izdržati britanske vremenske uslove.

Ekološki prihvatljivi

Aluminij se 100% može reciklirati bez gubitka kvalitete, pa se nakon dugog vijeka može ponovo koristiti kao prozor. Nude odličnu toplotnu izolaciju, napredak u dizajnu prozora i tehnologiji termičkog loma znači da su aluminijumski prozori i vrata među najbolje izolovanim prozorima i vratima na tržištu.

Sigurnost

Sigurnost je naravno pri vrhu liste kada kupujete prozore i vrata. Robusnost aluminijuma nudi vrhunsku snagu da izdrži sve neželjene posetioce. Koristimo vrhunski hardver i mehanizme za zaključavanje na više tačaka kako bismo u potpunosti osigurali vaše aluminijske prozore i vrata.

Precizna proizvodnja

Još jedna prednost aluminijuma je apsolutna preciznost koja se može postići. Zato se svi proizvodi izrađuju po narudžbi. Preporučujemo merenje nakon što je otvor blende napravljen.

Još uvijek niste sigurni zašto odabrati aluminijsku stolariju?

Bez obzira na veličinu, veličinu ili stil vašeg projekta, aluminijski prozori i vrata iz E Plast su odličan izbor.

Želite znati još o aluminijskoj stolariji? Pročitajte naš članak: Po čemu se ALU stolarija razlikuje od drugih vrsta prozora