You are currently viewing 5 razloga zašto su ALU prozori bolji od PVC prozora

5 razloga zašto su ALU prozori bolji od PVC prozora

Ako je došlo vrijeme za zamjenu vaših prozora ili vrata ili možda razmišljate o postavljanju dodatnih stakala na vašem imanju kako biste povećali kvalitetu prirodnog svjetla u svom domu, jedna od prvih stvari na koju morate odlučiti je materijal za njihove okvire. Pretežno imate dvije opcije: PVC prozori ili ALU prozori.

Već neko vrijeme na PVC se gleda kao na najnoviju opciju za održavanje, ali postoji mnogo razloga zašto aluminijski sustavi ostakljenja nadmašuju PVC prozore i vrata, što rezultira boljim ulaganjem u vaš dom.

Čitajte dalje kako biste otkrili pet ključnih prednosti aluminijskih prozora u odnosu na njihove PVC prozore:

Termo 85 Alu prozor
Termo 65 ALU prozor
TERMO 50 ALU prozor

1. ALU prozori imaju jači okvir

ALU prozori nistu kratkotrajni; nećete morati da ih mijenjate u roku od nekoliko godina, verovatno čak i nekoliko decenija! Aluminij je izuzetno čvrst i izdržljiv te je visoko otporan na koroziju, sposoban da stoji do vanjskih elemenata. Iako PVC prozori mogu zahtijevati povremenu zamjenu, možete biti sigurni da će aluminijski sustavi nastaviti raditi, pružajući stil i performanse bez kompromisa.

2. ALU prozori imaju poboljšanu energetsku efikasnost

Termički polomljeni ALU prozori nude uvijek bolje performanse PVC prozora za energetsku efikasnost. Toplinski prekid osigurava da vanjske temperature ne mogu utjecati na aluminijsku površinu, sprječavajući je da postane izvor gubitka topline za vaš dom u hladnijim mjesecima, pa čak i kondenzacije. Vidjet ćete da većina naših aluminijskih prozora ima termo prekide, zajedno s izoliranim šupljinama.

3. ALU prozori imaju veoma privlačan materijal

Vaš dom je vaš dvorac; razumljivo je da želite da izgleda najbolje. Nema spora između aluminija i PVC -a u estetskom smislu. Sposoban za oblikovanje u glatke, tanke vidike, ovaj ultramoderni okvir može pružiti zaista suvremenu završnu obradu vanjštine vaše nekretnine. Ako planirate posebno ambiciozno proširenje ili renoviranje svog doma, aluminijski sustavi imaju ‘wow faktor’ s kojim se PVC jednostavno ne može natjecati.

4. ALU Prozori mogu podržati veće staklene površine

Aluminij je znatno jači materijal od PVC -a i može naknadno držati okvire koji nisu samo tanji i vitkiji, već i veći; dopuštajući više svjetla u posjed i čineći da se životni prostori osjećaju svježije i prostranije.

feal termo alu prozor
alu stolarija
alu prozori

5. Aluminijum ima skoro neograničenu paletu boja

U pogledu boje koja usklađuje okvir vašeg novog stakla sa stilom i arhitekturom vaše nekretnine, aluminijski prozori nude izbor boja koje daleko nadmašuju boju PVC -a. Sa samo određenim rasponom boja dostupnim za PVC prozore, aluminij omogućuje veću fleksibilnost s mogućnošću prskanja vaših okvira u skladu s bilo kojom RAL bojom. Rezultat? Sistem zastakljivanja koji je zaista prilagođen vašem domu.

Saznajte više o odabiru stolarije na našem blogu: 5 savjeta za izbor stolarije

Ukoliko imate pitanja i treba vam još savjeta po pitanju odabira stolarije, kontaktirajte nas na: +38763 410 044 ili putem KONTAKT FORME.