You are currently viewing Brojne prednosti koje imaju PVC prozori

Brojne prednosti koje imaju PVC prozori

PVC prozori su ekološki prihvatljivi, jaki i izdržljivi. Savršeno dizajnirano i za zvučnu i za zvučnu izolaciju, sve više ljudi koristi PVC prozore u svojim domovima i uredima.

Ako ste u procesu izgradnje ili renoviranja svog doma i razmišljate o postavljanju prozora, vjerojatno ste se pitali koja vrsta prozora će biti najbolja. Što se tiče izolacije i zvučne izolacije, PVC prozori su nesumnjivo jedna od najboljih opcija na današnjem tržištu.

Dakle, u ovom članku želimo vam reći sve što trebate znati o PVC prozorima, uključujući njihove glavne karakteristike i različite prednosti koje će donijeti vama i vašem domu.

pvc prozori
pvc stolarija
pvc stolarija

Karakteristike PVC prozora

Ugradnja ovih prozora će imati mnoge prednosti za vaš dom. No, prije nego što detaljnije govorimo o ovim prednostima, želimo vam reći neke od glavnih karakteristika PVC prozora.

Prvo, ovi prozori su obično dvostruko ili trostruko zastakljeni i izrađeni su od PVC -a (polivinilklorida) po čemu su i dobili ime. No, iako mnogi vjeruju da plastika nije izdržljiva niti kvalitetna, to svakako nije slučaj kada je u pitanju PVC.

Za razliku od drugih materijala, poput drveta, PVC je jak, dugotrajan i ne troši se s vremenom. Osim toga, zaista se lako čisti i ne mora se prefarbavati. Budući da su obično bijele boje, ovi prozori odlično funkcioniraju u kućama modernog stila.

Koje su prednosti PVC prozora?

Posljednjih godina prodaja PVC prozora primjetno se povećala. To je zato što oni imaju širok spektar prednosti koje ćemo istaknuti u sljedećem odjeljku:

PVC Prozori su ekološki prihvatljivi

Iako mnogi vjeruju da je proizvodnja PVC prozora loša po okoliš, to zapravo nije slučaj. PVC ne ispušta otrovne tvari tijekom proizvodnje, što ga čini daleko ekološki prihvatljivijim od materijala poput aluminija, na primjer.

Budući da su toliko dugotrajni, količina plastike koja se koristi za izradu ovih prozora je mala u usporedbi s količinom upotrebe koju ćete od njih imati. Osim toga, oni lako zadovoljavaju standarde energetske efikasnosti.

PVC prozori su odlični izolatori

PVC prozori izvrsno izoliraju naše domove od zvuka i topline. To znači da vam neće smetati glasni zvukovi izvan vaše kuće, a na atmosferu vašeg doma manje će utjecati promjene vanjskih temperatura.

Pravilnom izolacijom vašeg doma nećete morati trošiti novac ili sredstva na grijanje ili klimatizaciju. Vidjet ćete prednosti vaših novih prozora u računima za plin i struju iz mjeseca u mjesec.

PVC Prozori su sigurni

PVC je daleko jači od drveta. Ovo je velika prednost kada je u pitanju očuvanje vašeg doma, jer će vaši prozori bolje držati potencijalne provalnike podalje, te će smanjiti vjerovatnoću nesreća.

Ne zahtijevaju održavanje

PVC prozori traju najmanje 50 godina. S tako dugim vijekom trajanja, ne morate ih redovno bojati i održavati. Međutim, svi PVC prozori trebaju povremeno čišćenje, kao i svaki drugi komad namještaja.

Lahko se čiste

Drvene prozore potrebno je čistiti posebno dizajniranim proizvodima kako ne bi oštetili materijal. Isto vrijedi i za aluminij. Što se tiče PVC prozora, sve što vam treba je vlažna krpa, voda i sapun ili deterdžent. Ne morate kupovati nikakve posebne proizvode.

PVC prozori su raznovrsni

Tradicionalno su ti prozori bijeli, ali možete ih pronaći i u raznim drugim bojama. Možete čak i kupiti PVC prozore sa završnom obradom od drveta ili cigle, što vam omogućava da ih kombinirate sa nizom različitih stilova.

Također možete birati između niza različitih vrsta otvaranja (krilo, nagib, klizanje …), što znači da se mogu prilagoditi svakoj vašoj potrebi i omogućiti puno prirodnog svjetla u vaš dom.

Naravno, postoje i nedostaci. Često su znatno skuplji od drugih materijala, posebno ako se odlučite za dvostruko ili trostruko ostakljenje. Također ih mora instalirati stručnjak ako želite izbjeći curenje.

Ako razmišljate o postavljanju ovih prozora u svoj dom, svakako se posavjetujte sa stručnjakom koji će vam moći pomoći da duže uživate u svim njihovim prednostima.

Saznajte više o odabiru stolarije na našem blogu: 5 savjeta za izbor stolarije

Ukoliko imate pitanja i treba vam još savjeta po pitanju odabira stolarije, kontaktirajte nas na: +38763 410 044 ili putem KONTAKT FORME.