You are currently viewing Može li nova ograda povećati vrijednost vašeg doma?

Može li nova ograda povećati vrijednost vašeg doma?

Ako tražite jednostavan način da poboljšate tržišnu vrijednost vašeg doma, impresivna, nova ograda može biti odgovor. Međutim, važno je odabrati pravu ogradu i osigurati da ograda ima svrhu koja će se svidjeti budućim kupcima kuće.

Koja je svrha ograde?

Dobro održavana vrtna ograda, koju postavljaju profesionalci, može povećati vrijednost nekretnine za oko 20%. Međutim, ograda će povećati vrijednost vaše imovine samo ako ima relevantnu svrhu, kao što je povećanje sigurnosti, privatnosti, držanje kućnih ljubimaca ili nadogradnja i modernizacija radi estetske privlačnosti.

Ne bi bilo mudro jednostavno izgraditi novu ogradu na svom imanju sa jedinom svrhom povećanja vrijednosti, jer to možda neće imati učinak koji tražite. Na primjer, ako su vaši potencijalni kupci porodice koje će vjerovatno imati kućne ljubimce i djecu, tada bi velika, sigurna ograda bila vrlo korisna. Pobrinite se da će dodavanje nove ograde biti ona dodatna pogodnost koja će uvjeriti kupce da investiraju u nekretninu sa višom cijenom.

Vrste ograda koje će dodati vrijednost vašoj nekretnini:

Moderna ograda

Moderan, elegantan vrt je definitivno prodajno mjesto za svaku nekretninu. Dati svom vrtu svjež novi dizajn, sa prostorom za zabavu i nekim biljkama koje se lako održavaju, učinit će čuda. Značajan dio estetske privlačnosti vrta je ograda, pa pokušajte odabrati onu koja doprinosi arhitektonskom stilu vašeg doma. Možda niste svjesni koliko stara, siva ograda umanjuje izgled vašeg vrta, pa će čak i samo nadogradnja na novu drastično poboljšati privlačnost. Ako postavite novu ogradu za prednju baštu, to takođe može poboljšati privlačnost ivičnjaka.

Visoka ograda

Potencijalne kupce će privući visoke ograde, jer povećavaju privatnost i sigurnost doma. Vrt će se odmah osjećati sigurnije kada je ograđen, jer je jednostavno nikome teže ući ili vidjeti. To posebno privlači roditelje, a oni se neće bojati da plate kako bi osigurali sigurnost svoje djece.

Kvalitetna ograda

Nemojte pogriješiti postavljanjem jeftine, osrednje ograde u pokušaju da poboljšate vrijednost, jer to može degradirati imovinu. Kako biste osigurali da je ograda prednost vašeg doma, koristite izdržljiv, kvalitetan materijal za ogradu, poput drveta, betona ili lijevanog željeza. Ovi materijali će također učiniti da ograda izgleda sigurnije, jer će biti čvrsta, jaka barijera.

Dobro očuvana ograda

Možda već imate visoku, kvalitetnu ogradu na svom imanju, ali to neće učiniti vaš dom privlačnijim za potencijalne kupce osim ako nije dobro održavan. Stoga, ako ne planirate uskoro prodati svoj dom, pobrinite se za njega. Kod drvenih ograda dobra je ideja da ih mrljate ili zapečatite kako biste spriječili truljenje, a kod željeznih ograda vodite računa da ih redovno perete i uklanjate hrđu ili koroziju.

Pogledajte naš asortiman ograda OVDJE.