You are currently viewing 6 glavnih prednosti PVC prozora

6 glavnih prednosti PVC prozora

PVC Prozori imaju mnogo raznih prednosti u odnosu na ostale vrste prozora. Ukoliko razmišljate o tome da li da ugradite PVC prozore ove informacije će vam sigurno biti od koristi.
Donosimo vam 6 glavnih prednosti PVC prozora.

pvc stolarija

1. PVC prozori imaju izuzetnu ekološku prihvatljivost

Mnogi misle da PVC materijal nije uopšte dobar za okoliš, što je pogrešno mišljenje. PVC u suštini ne ispušta otrovne supstance tokom proizvodnje, i to ga čini mnogo više ekološki prihvatljivijim u odnosu na materijal poput aluminija.

PVC prozori su veoma dugotrajni, tako da je omjer količine plastike za izradu prozora u odnosu na količinu upotrebe relativno mali. Pored toga energetska efikasnost im je zaista velika.

2. PVC prozori pružaju odličnu izolaciju

PVC prozori pružaju izvrsnu toplotnu i zvučnu izolaciju. Uglavnom, neće vam smetati glasni zvukovi izvan vaše kuće, a na atmosferu vašeg doma manje će utjecati promjene vanjskih temperatura.

Kada na kvalitetan način napravite izolaciju, uštedit ćete novac za grijanje odnosno klimatizaciju. Prednosti PVC prozora ćete najviše primjetiti na računima za plin i struju.

3. Pružaju veliku sigurnost

U odnosu na drvo, PVC prozori su daleko čvršći i sigurniji. Ova prednost je veoma velika kada je u pitanju očuvanje vašeg doma. Vaši prozori će bolje držati daleko potencijalne provalnike. Samim time umanjuje se broj nesreća.

pljačka

4. Bez pretjeranog održavanja

PVC Prozori imaju rok trajanja od oko 50 godina. Dug vijek trajanja će vas poštedjeti održavanja i farbanja. Međutim, svi PVC prozori trebaju povremeno čišćenje, kao i svaki drugi komad namještaja.

5. Lahko se čiste

Za razliku od drvenih prozora, PVC prozori se ne moraju čistiti posebnim proizvodima kako ne bi oštetili materijal. Isto vrijedi i za aluminij. Što se tiče PVC prozora, sve što vam treba je vlažna krpa, voda i sapun ili deterdžent. Ne morate kupovati nikakve posebne proizvode.

6. Raznovrsnost u dizajnu i bojama

PVC Prozori su bijeli u suštini, međutim zbog vrste materijala od kojeg se proizvode paleta boja za njih je skoro pa neograničena. PVC prozore možete uklopiti u bilo koji ambijent. Pored toga imate razne načine otvaranja (krilo, nagib, klizanje itd) što znači da su veoma prilagodljivi.

To su bile 6 glavnih prednosti PVC prozora.

Saznajte više o odabiru stolarije na našem blogu: 5 savjeta za izbor stolarije

Ukoliko imate pitanja i treba vam još savjeta po pitanju odabira stolarije, kontaktirajte nas na: +38763 410 044 ili putem KONTAKT FORME.