You are currently viewing Zašto PVC prozori?

Zašto PVC prozori?

Niste sigurni koju stolariju izabrati, čuli ste za PVC prozore i pitate se zašto PVC prozori?

PVC prozori su broj jedan u energetskoj efikasnosti

Okvir prozora igra odlučujuću ulogu u promoviranju energetske i isplative toplinske izolacije. Prozorski profili od PVC-a postižu najviše ocjene u odnosu na aluminijske ili drvene prozore. Imaju bolje izolacijske vrijednosti i mogu smanjiti troškove energije i grijanja. Posebno veliki potencijal uštede energije postoji kada se u standardu pasivne kuće koriste PVC prozorski okviri. Danas se prozori pasivne kuće mogu proizvoditi efikasno i ekonomično korištenjem najsavremenijih PVC profila i sada već prilično uobičajenih trostrukih stakla.

pvc prozori

PVC prozori imaju veoma dobar odnos cijene i koristi

PVC prozori nude jasne prednosti u pogledu troškova, kako u nabavci tako i tokom čitavog životnog ciklusa. Drveni okviri su oko 20-30% skuplji od PVC profila, a aluminijumski prozori koštaju 30% više i opet predstavljaju najskuplju alternativu. Na osnovu visokog potencijala za uštedu energije i minimalnog održavanja tokom celog radnog veka od više od 50 godina, troškovi se takođe štede na duži rok.

PVC prozori se lako održavaju

Visokokvalitetni PVC prozori su izuzetno laki za održavanje i zahtevaju minimalno održavanje. Drveni prozori se, s druge strane, moraju zastakljivati ​​svake dvije godine i farbati svakih 5 godina. Najsavremenija PVC granula je izuzetno otporna na vremenske uslove i otporna na svetlost. Za čišćenje prozorskih okvira sve što vam je potrebno je tekućina za pranje posuđa zbog svojstava glatkih profilnih površina koje se lako održavaju. Više informacija o njezi PVC prozora pronaći ćete na našoj Info stranici Savjeti za njegu PVC prozora.

pvc stolarija

PVC prozori su izuzetno izdržljivi

Za razliku od drvenih prozora, PVC prozori imaju posebno dug vek trajanja. Visoko
Kvalitetni prozori ističu se svojom otpornošću na izobličenje i visokim nivoom funkcionalnosti godinama i godinama. Na osnovu dugog vijeka trajanja od najmanje 50 godina PVC prozori su odlična investicija, također u pogledu održavanja vrijednosti nekretnine.

PVC prozori se mogu pohvaliti odličnim eko ​​balansom

PVC prozori se mogu 100% reciklirati i stoga štede resurse. 40 % svih svjetskih rezervi plina i nafte koristi se za grijanje i snabdijevanje zgrada energijom, dok samo 4 % ide u proizvodnju plastike od čega se samo 1 % koristi za PVC. Osim što se mogu reciklirati, izdržljivost i nizak nivo zagađenja tokom proizvodnje PVC profila pomažu u stvaranju odlične eko ravnoteže i doprinose zaštiti životne sredine. PVC prozori traju mnogo duže od drvenih prozora i troše znatno manje energije tokom procesa proizvodnje.

Sada znate odgovor na pitanje: Zašto PVC prozori?

Saznajte više o odabiru stolarije na našem blogu: 5 savjeta za izbor stolarije

Ukoliko imate pitanja i treba vam još savjeta po pitanju odabira stolarije, kontaktirajte nas na: +38763 410 044 ili putem KONTAKT FORME.